Danska od blizu


16.09.2019

Kranjska gimnazijca za vestno delo in sodelovanje v šoli nagrajena z izletom

Avtorja: Taja Basaj in Jan Krajnik


Kot nagrado za vestno delo in sodelovanje v šoli, uspehe na tekmovanjih in pri obšolskih aktivnostih sva si prislužila izlet, ki sta nama ga omogočili Gimnazija Kranj in Društvo slovensko-danskega prijateljstva.

S še 33 ostalimi dijaki iz vse Slovenije smo se 31. 8. 2019 z avtobusom odpeljali proti deželi Vikingov, vetrnic in nepredvidljivega vremena, Danski. Po 21 urah smo končno prispeli v najstarejše mesto Ribe, ki slovi po nizkih opečnatih hiškah in pomolih. Že prvi dan smo začeli z aktivnimi pripravami na slovenski večer, na katerem smo prikazali lepote Slovenije. V samo dveh dneh smo pripravili enourno predstavo s pevskimi točkami. Po dveh izvedbah na danski in mednarodni šoli smo si končno lahko malo oddahnili. Dve noči smo preživeli pri danskih gostiteljih, kar je bilo sploh zanimivo. Ogledali smo si plažo Cold Hawaii in kar nekaj od nas se je odločilo zaplavati v mrzlem Baltskem morju. Potem smo se podali bolj na sever, kjer smo si ogledali hišo Hansa Christiana Andersena in njegov muzej ter grad, kjer naj bi se odvijal Shakespearov Hamlet. Nato smo prišli v glavno mesto København, kjer smo si ogledali parlament in znamenite barvite hiše. Sprejeli pa so nas tudi na slovenskem veleposlaništvu in nam pripravili odlično pogostitev. Zadnji dan pa smo imeli prosto za raziskovanje danske prestolnice in nakupovanje. Dansko, ki jo sestavlja preko 400 otokov, smo zapustili s trajektom in se nato skozi Nemčijo in Avstrijo odpeljali do doma. Nedvomno je bil odhod na Dansko nepozabno doživetje, na katerem smo videli in se naučili veliko novega o tej skandinavski državi, hkrati pa smo spoznali mnogo novih prijateljev.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
p t s č p s n
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se